LIDOVÝ RECEPT NA OČISTU JATER A ŽLUČNÍKU POMOCÍ OLIVOVÉHO OLEJE A CITRONOVÉ ŠŤÁVY

 

BERTE PROSÍM NA VĚDOMÍ, ŽE TENTO OČISTNÝ POSTUP NENÍ DOPORUČOVÁN LÉKAŘI! 

PROTO POKUD SE DO TOHOTO POSTUPU OČISTY PUSTÍTE, NESETE SI  ODPOVĚDNOST ZA SVOJE ZDRAVÍ SAMI!!!

Máte-li vlivem stresu a neklidu (a to už si v běžném životě často ani neuvědomujeme) stažené žlučovody, můžete si způsobit ucpání žlučovodu vycházejícími kameny nebo třeba i žlučníkovou koliku!

 

Nejvhodnější dobou k očistě jater a žlučníku je jaro - období mezi 15.2. - 15.5.

Očista jater tedy navazuje na očistu ledvin a močových cest, pokud jste ji podstupovali, není to však podmínkou.

 

LIDOVÝ RECEPT NA OČISTU JATER A ŽLUČNÍKU POMOCÍ OLIVOVÉHO OLEJE A CITRONOVÉ ŠŤÁVY

1. Střevo musí být čisté, bez zácpy a kalových kamenů. Tři dny předem provést klystýr.
2. Před procedurou 3 dny je nutno pečlivě připravit játra vegetariánskou stravou. Pít čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, především čerstvou jablečnou šťávu v neomezeném množství.
3. S procedurou začít ve správnou dobu - na jaře po 15.2. s ustupujícím měsícem vždy od 19 do 20 hodin. Naplánujte si to na večer, kdy budete mít potřebný klid.
4. K očistě přistupovat beze strachu a v pevné víře v mimořádné tvůrčí i rekonstrukční schopnosti vašeho těla. Těšit se na to, co všechno z vás bude vycházet a tudíž čeho všeho se zbavíte. Pokud se na to necítíte z nějakého důvodu, nepouštějte se do očisty.
5. Očistu je dobré provádět několikrát za sebou, až do té doby, než přestanou vycházet zelené kameny, lupínky, zátky, atd. Doporučuje se mezi jednotlivými procedurami udělat pauzu 3 - 5 - 7 dnů, neopakovat více než 7x.

 

A teď k samotné proceduře:
Připravíte si 2 dcl olivového oleje (nejlépe za studena lisovaný, na který jste již zvyklí a chutná vám) a 2 dcl čerstvě vymačkané citrónové šťávy, nebo šťávy z grepu. Také budete potřebovat ohřívací láhev nebo podušku. Tou začnete ohřívat oblast jater (vpravo pod posledním žebrem) asi od 17. hodiny. 

Počínaje 19. hodinou vypijte obsah oleje a citronové štávy. Snažíte se to vypít co nejdříve. 

Pak si jdete lehnout na pravý bok na 20 minut a zůstáváte ležet a nahříváte oblast jater s myšlenkou zdárného a klidného průběhu očištění. Můžete ležet u televize, u knížky, usnout až do rána. Vylučování škodlivin začíná individuálně, nejdříve kolem 4. hodiny ranní, spíše však i později. 

Po třetím odchodu kalů a usazenin (přibližně druhý den v poledne) si uděláte klystýr. Prakticky z vás s vodou vycházejí už jen kousky bilirubinu a žlučových kamenů. Jejich velikost vám ukáže, jak byla játra zanesena, a jak ještě jsou, tudíž, zda ještě pokračovat příště. Snažte se vydržet do další procedury jíst pouze vegetariánskou stravu.

 

POZOR !!! 
Pokud nejste schopni si k této proceduře vytvořit správné podmínky především psychické, raději na ni zapomeňte !

 

 

Dieta při onemocnění žlučníku jater

• Snažte se jíst pravidelně a v klidu. Je dobré jíst 5-7 X denně menší porce.

• Základem diety by měla být vydatná snídani

• V dietě po jaterním zánětu by měly být zastoupeny všechny tři základní složky potravy – cukry, tuky i bílkoviny.

• Důležité je zvolit správnou technologii přípravy pokrmů - ponechat surovinám jejich chuť a živiny. Nevhodné je smažení, fritování a pečení za vysokých teplot.


Vhodné potraviny:
černý, zelený, ovocný a bylinné čaje, libová masa (telecí, kuřecí, krůtí, králičí), ryby (filé, trska, sladkovodní ryby), netučné a polotučné mléčné výrobky a to podle snášenlivosti mléka, krupička, rýže, ovesné vločky, kukuřičná mouka, mražená, sterilovaná nebo tepelně upravená zelenina a ovoce (mrkev, celer, petržel, květák, listové saláty, čekankové puky, banány, meruňky, pomeranče, mandarinky, grepy, ryngle), koření (sušené zeleninové natě, kopr, pažitka, bazalka)

 

NEVHODNÉ POTRAVINY:

  • Tučná masa – husa, kachna, tučné vepřové – bůček, ovar, uzené maso, losos, skopové, zvěřina, vnitřnosti
  • Sádlo, lůj, vajíčka, smažené pokrmy, šlehačka, volné tuky, ořechy, mák
  • Tučné sýry, tvarůžky, plísňové sýry
  • Paprika, pepř, ocet, cibule, česnek, hořčice, zelí, okurky, nadýmavé pokrmy, kapusta
  • Bílé pečivo – kynuté, mnohozrnné výrobky, výrobky s vysokým obsahem nerozpustné vlákniny (například otruby)
  • Čokoláda, alkoholické nápoje
  • Nápoje sycené CO2

nahoru

Buď vítán každý, a v každém okamžiku, kdykoli k nám zavítáš